Culinaire reis rond de Baltische Zee:

Dag 3

door Milos Willing - 26 May 2017

Uitgerust en vol energie had ik me voor mijn derde en laatste dag bij de Baltische Zee voorbereid. Na het ontbijt in het hotel ben ik in mijn gehuurde Ford Mustang naar Villa mit Sonnenhof gegaan. Op weg daar naar toe heb ik een klein houtwinkeltje ontdekt wat Holzkunst nach Wunsch heet en ik besloot daar te stoppen voor een break.

Bij Holzkunst nach Wunsch, gebruikt Mirko Quade een kettingzaag om zo kunstige werken te figuurzagen, maar ook meubels en borden van verschillende soorten hout. Hier zijn unieke stukken en het vakmanswerk is echt heel indrukwekkend. Het is makkelijk om dit met de auto te bezoeken dus ik was blij dat ik in mijn Mustang reed. Het is met het openbaar vervoer ook niet makkelijk te bereiken.

Ik bereikte het hoogtepunt van mijn reis bij Villa mit Sonnenhof in het Baltsche Resort van Göhren. De eigenaren, Peter en Christina Knobloch, bieden een assortiment aan kruiden, azijn, sauzen, jam en veel meer delicatessen die met liefde en zorg gemaakt zijn in hun boerderijkeuken. De Villa mit Sonnenhof heeft ook een aantal vakantieappartementen en een kookschool. De villa die in een spa stijl is gebouwd is gelegen in een rustige woonwijk bij de Baltsche Zee op het eiland van Rügen. Beladen met kruiden en vol energie van de heerlijke taart, ging mijn reis verder naar to Alt Reddevitz.

Na een kleine stop bij Am Wasser, is een idyllisch restaurant Alt Reddevitz op het kleine schiereiland Mönchgut, ging ik door naar Moccavino, het café aan de overkant. Ik kon een ander stukje heerlijke taart niet weerstaan voordat ik verder ging naar Rügener Senfmanufaktur in Garz waar ze mosterd maken. De mosterdfabriek is ook wel bekend voor het ongefilterde bier Rügener Knall Rülps Furz Bier – een uniek drankje uit hop gemaakt, wat alleen hier verkrijgbaar is. Ik kon natuurlijk dit hele speciale bier niet missen en heb een flesje meegenomen samen met wat speciale mosterdsoorten.

Van het eiland Rügen ging ik door naar de Hanzestad Stralsund en het romantische Romance-era Scheelehof Hotel in het centrum van de stad. Dit historische 4-sterren hotel is heel indrukwekkend door de bouw en elk gebouw is uit een andere eeuw. Ik heb mijn laatste nacht doorgebracht in één van de 92 unieke kamers in het hotel aan de Baltische Zee.

Aan het einde van mijn reis en genoten van nog een culinaire hoogstand bij Speicher 8, een restaurant in de haven van Stralsund. De gastvrijheid was geweldig en de lokale gerechten uitmuntend. Een perfect einde van nog een prachtige dag.

Na een goed ontbijt was ik helemaal opgefrist en moest ik de krachtige Mustang weer inleveren bij waar ik was begonnen.

Voordag ik wegging kon ik het niet laten een kleine omweg te nemen naar de Stralsund marzipan factory in Jungfernstieg waar de meesters de mooiste marsepeinspecialiteiten maken met verse ingrediënten. Met een zoete traktatie in mijn koffer bracht ik mijn Ford Mustang terug om de reis te beëindigen.

Het einde van mijn reis met Hertz was een genot omdat ik de sleutels in een daarvoor bestemde safe kon achterlaten. Ik parkeerde bij de luchtaven van Dortmund met meer dan 1.700 km’s op de teller en zei mijn betrouwbare vriend gedag.

En hier is mijn geplande route:


Stop one: Zirkow-Holzkunst nach Wunsch

Stop two: Göhren - Villa mit Sonnenhof

Stop three: Middelhagen - Restaurant Am Wasser

Stop four: Middelhagen - Moccavino

Stop five: Garz/Rügen - Rügener Senfmanufaktur

Stop six: Stralsund - Das Romantik Hotel Scheelehof

Stop seven: Stralsund - Speicher 8

Stop eight: Stralsund - Stralsund marzipan factory


Laatste artikelen