Een Paasfeest om nooit te vergeten

De maand april komt steeds dichterbij en dat betekend maar één ding: Pasen. In Nederland zijn er veel paastradities voor jong en oud. Een aantal van deze tradities zijn al ouder dan het paasfeest zelf. Als je dit jaar zin hebt om iets nieuws te proberen, hebben we hier een aantal leuke activiteiten op een rijtje gezet.

Het traditioneel paasfeest

Voor de meeste Nederlanders is Pasen een synoniem voor familie en gezelligheid. Een traditioneel paasontbijt of paasbrunch is voor de meeste mensen niet weg te denken. Dit kan thuis met dierbaren, maar ook op school of in de kerk. En bij zo’n heerlijk paasmaal horen natuurlijk ook geschilderde paaseieren. Dit is vooral voor de kinderen een groot plezier, vooral wanneer ze de eieren weer mogen opzoeken nadat ze zijn verstopt.

Paasvuren

Als u ook eens anders Pasen wilt vieren dan zijn er ook meer dan genoeg opties. In verschillende provincies door het land is het gebruikelijk tijdens de eerste en de tweede paasdag een paasvuur aan te maken. Dit is een eeuwenoude traditie die in de tijd voor Christus is ontstaan. Het is dan ook best bijzonder dat deze vandaag de dag nog in Drenthe, Friesland, Groningen, Overijsel, Noord-Brabant en Gelderland in stand wordt gehouden.

Vlöggeln & Paasstaak

In twee Overijsselse dorpjes zijn wel de meest wonderbaarlijke paastradities terug te vinden. In het dorp Ootmarsum vindt ieder jaar het Vlöggeln plaats. Er is dan een optocht van 8 zingende "paaskerels", waarbij natuurlijk traditionele paasliederen worden gezongen voor de dorpelingen en bezoekers. In het nabijgelegen Denekamp wordt tijdens het Paasstaakslepen door de bewoners in het bos naar een boom gezocht om terug naar het dorp te brengen. Vervolgens wordt deze in een brandende teerton gegooid. Net als de eerder genoemde paasvuren eindigen deze feesten allebei met een groot vuur.

Een overvloed aan Chocolade

Voor velen is het paasfeest ook een leuk excuus om een overvloed aan chocolade in te kopen. Maar chocolade kopen is lang niet zo leuk als chocolade winnen. Daarom hebben wij deze geweldige Hertz wedstrijd georganiseerd. Om kans te maken op een kilo aan Lindt Chocolade, uiteraard in de vorm van een paashaas, moet een gokje wagen. Als je kunt raden hoeveel kilo Lindt chocaldehaasjes in de bagageruimte van een Kia Cee'd (met de stoelen naar beneden) passen is één zo’n heerlijke haas voor jou. Je kunt jou antwoord via Twitter of Facebook opgeven.

Voorwaarden

• De wedstrijd is geopend vanaf maandag 23 maart en is vanaf middernacht op maandag 30 maart gesloten voor alle inzendingen.

• Hertz heeft al bepaald hoeveel paashaasjes er in de auto passen met de achterste stoelen naar beneden. Hun beslissing op dit aantal is definitief.

• De berekeningen zijn gebaseerd op de officiële Kia Cee’d afmetingen. Dit is berekend op 10 maart 2015 door Hertz.

• De winnende gok zal het dichtstbij het aantal moeten zitten dat door Hertz besloten is.

• Indien er meer dan één winnende inzending is wordt er een winnaar willekeurig gekozen uit al de winnende inzendingen.

• De winnaar wordt door Hertz in kennis gesteld door middel van het beantwoorden op hun reactie op Facebook en ook door een aparte Facebook-post, deze zal op dinsdag 31 maart bekend gemaakt worden.

• De competitie is beschikbaar in de volgende markten: Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje en Italië. Er zal een winnaar worden gekozen in elke markt, waarbij de prijs Lindt chocolade bevat met een waarde tot een maximum van 50 euro.

• De verloting vindt plaats op 31 maart 2015 en Hertz zal redelijke pogingen maken om contact op te nemen met de winnaar. Als de winnaar niet bevestigt ontvangst te willen nemen van prijzen na drie (3) dagen, of als er sprake is van een tekort aan informatie van de winnaar wat het contact hindert, zal de prijs komen te vervallen.

• De beslissing van de promotor is definitief en er kan niet worden onderhandeld.

• Er is geen alternatief in contanten dat wordt aangeboden en de prijs kan niet worden verkocht.

• Door deelname aan de wedstrijd, heeft u toestemming verleend aan Hertz Europe om afbeeldingen en/of inhoud up te loaden naar social media platforms voor reclamedoeleinden.

• De promotie wordt op geen enkele wijze geassocieerd met of gesponsord, ondersteund of beheerd door Facebook en Twitter.

• Hertz behoudt het recht om de promotie te staken, annuleren of wijzigen en/of deze voorwaarden te herzien zonder voorafgaande kennisgeving en door te blijven deelnemen aan deze promotie wordt ervan uit gegaan dat de deelnemers dergelijke nieuwe of gewijzigde voorwaarden accepteren.

• Promotor: Hertz Europe Limited, gebaseerd op Hertz House, 11 Vine Street, Uxbridge, Middlesex, UB8 1QE, Verenigd Koninkrijk. Deze promotie is onderworpen aan Nederlands recht en is onderworpen aan de exclusieve bevoegdheid van het Nederlandse gerechtshof.