Hoe wij de eerste Cinema Auto hebben gemaakt

Hertz laat de gordijnen open vallen om haar eigen wereldse primeur te introduceren: de Bioscoopauto.

Hiervoor zijn zes Ford Galaxy MPV’s door onze beste ontwerpers helemaal aangepast. De middelste rij stoelen zijn vervangen door bioscoopstoelen met veel beenruimte, een enorm scherm en de modernste geluidssystemen. En het beste is misschien wel, dat u geen geïrriteerde blikken meer krijgt als u iets te veel lawaai maakt wanneer u uw hand in die zak popcorn laat zakken.

Centraal hierin staat Hertz Connect: een ‘Go Anywhere’ device, die een onbeperkt 4G hotspot biedt voor de duur van uw reis. Zo heeft u altijd entertainment en kunnen uw passagiers tijdens het rijden genieten van hun favoriete films.

Voor het interieur van de Hertz Bioscoopauto hebben we gekozen voor luxueuze art-decostijl. Denkt u hierbij aan opnieuw beklede stoelen van rood fluweel en een gigantisch scherm met een grootte van 127 cm die verschijnt na het openen van de automatische gordijnen.

De houten armleuningen hebben bekerhouders en de verlichting met gouden details zorgen voor sfeervolle en knusse verlichting. Dit is allemaal op maat en met de hand gebouwd door een sterk team van zeven experts.

Ian Burgess begeleidde de transformatie van de auto. “We wilden het een traditionele uitstraling geven en tegelijkertijd laten opvallen” zegt hij. “Art-decostijl is hiervoor perfect.”

Het team begon eerst het idee uit te werken aan de hand van een aantal tekeningen. Met de levering van de eerste Ford Galaxy in hun Londense workshop, konden ze echt van start gaan met het ontwerpen en ontwikkelen.

“Het ontwerp was vrij eenvoudig en al snel overwonnen we de obstakels,” zegt Ian. “Het was makkelijk om de middelste stoelen te verwijderen, waardoor we alleen nog de ankerpunten moesten bepalen waar alles stevig vast kon worden gezet. Ook moesten we ervoor zorgen dat er genoeg vermogen was voor de TV en het geluidssysteem. Daarom hebben we twee krachtige accu’s verborgen.”

“Het was een leuke klus,” zegt Ian, wiens favoriete werk de sfeervolle verlichting is. Zodra de verduisterende rolgordijnen sluiten, vult de ruimte met een zachte gloed: de perfecte omgeving om een film te kijken.

Ian en zijn team zijn gewend aan het realiseren van bijzondere dingen. Vaak werken ze aan het opzetten van onder andere rekwisieten en decors voor experimentele (kunst)tentoonstellingen, “We krijgen veel ongebruikelijke verzoeken. Iedere dag lijkt op een ‘Mam, je raadt nooit wat ik vandaag heb gedaan’-dag.”

Uiteindelijk moet het team al hun harde werk weer ongedaan maken en de auto’s weer terugzetten in hun oorspronkelijke staat. “Alles wat we kunnen recyclen, recyclen we ook,” legt Ian uit. De TV’s en soundbars doneren we aan goede doelen.

Uiteindelijk moet het team al hun harde werk weer ongedaan maken en de auto’s weer terugzetten in hun oorspronkelijke staat. “Alles wat we kunnen recyclen, recyclen we ook,” legt Ian uit. De TV’s en soundbars doneren we aan goede doelen.

Maar natuurlijk moet het eerst allemaal getest worden. Naar welke film zou Ian kijken? “The Incredibles met mijn twee zoons en vrouw”, zegt hij. Goede keuze.

Wilt u uw favoriete film eens op een hele andere manier kijken? Houd onze Facebook- en Twitterpagina’s dan in de gaten voor meer informatie over de wedstrijd. Wie weet kijkt u uw favoriete film in de eerste Bioscoopauto ter wereld.

*Films worden gestreamd via de persoonlijke streaming-accounts van de klanten of passagiers (onderhevig aan de algemene voorwaarden van hun accounts).

Onze top 10 autofilms

Heeft u inspiratie nodig? We hebben onze top 10 autofilms voor u op een rijtje gezet:

1. The Italian Job – natuurlijk hebben we het hier over het origineel. De welbekende Britse trots, charme en brutaliteit komen samen in deze klassieke film met hoofdrolspeler Michael Caine. Een achtervolging in iconische en vakkundig gereden Mini Coopers eindigt in de meest letterlijke en figuurlijke cliffhanger uit de geschiedenis van de filmindustrie.

2. Gone in 60 Seconds – legendarische autodief Randall Raines (Nicolas Caige) heeft 72 uur de tijd om met zijn team 50 auto’s te stelen. Lukt dit niet, dan wordt zijn broer vermoord. De held van de film is Eleanor: een 1967 Shelby Mustang GT500. Zet het volume hoger en geniet ervan.

3. The Spy Who Loved Me – de Britse James Bond films staan boordevol met de meest fantastische en dure gadgets, maar de meest onvergetelijke is toch wel de witte Lotus Esprit die met één druk op de knop in een onderzeeboot verandert.

4. Baby Driver – deze recente hit is alleen al het kijken waard vanwege de stunts, achtervolgingen en actiescènes. Baby (Ansel Elgort) is een meester achter het stuur die zonder muziek vrijwel niet functioneert. Terwijl hij zijn schulden probeert af te lossen, raakt hij verwikkeld in een wereld waaruit hij moet ontsnappen. Maar hiervoor moet hij wel eerst de auto instappen.

5. Bullitt – de klassieke autoachtervolging in deze film is vol spanning en actie en wordt vaak geprezen als een van de beste die op film staat. Steve McQueen rijdt in een Ford Mustang GT terwijl twee huurmoordenaars hem achtervolgen in een Dodge Charger. De rollen draaien om als hij op hen begint te jagen.

6. Climb Dance – deze korte film heeft prachtige scenes waarin de voormalige wereldkampioen Ari Vatanen de wereldberoemde Pikes Peak in Amerika beklimt in een Peugeot 405 Turbo 16 GR. Een overwinning die niet velen hem nadoen.

7. Le Mans – Steve McQueen speelt alweer de hoofdrol in deze film uit 1971. De 24 uur van Le Mans is de wereldberoemde, prestigieuze en loodzware endurance race waarin coureurs in 24 uur zo veel mogelijk rondes moeten maken. De beelden zijn van een auto die deelnam aan de race in 1970: het verhaal is dan wel fictief, maar veel beelden van de races zijn authentiek.

8. Rush – een biografische film over de enorme rivaliteit tussen Nicki Lauda en James Hunt in Formule 1. Met spectaculaire beelden en een waargebeurde en fascinerende verhaallijn, geeft deze documentaire een kijkje in de gouden dagen van Formule 1.

9. Senna – u hoeft geen racefan te zijn om deze documentaire te bekijken. Directeur Asif Kapadia laat u via archiefbeelden en hedendaagse inzichten een blik werpen in het leven van een van de meest talentvolle racersin de geschiedenis. En hoe het uiteindelijk allemaal tot een tragisch en hartverscheurend einde kwam.

10. Cars – een film voor de hele familie. Het verhaal gaat over Lightning McQueen, een ambitieuze raceauto die ontdekt dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan het winnen van de Piston Cup. De karakters zijn geweldig, de woordspelingen subliem en de animatie is fantastisch. De vervolgfilms zijn ook erg leuk om te bekijken.