Ontdek de regio die Mary Shelley inspireerde voor de klassieker Frankenstein

In de zomer van 1816 bezocht Mary Shelley, samen met haar toekomstige echtgenoot Percy Shelley en Lord Byron, het Meer van Genève. Als gevolg van een vulkaanuitbarsting in het voorgaande jaar werd hun vakantie verpest door slecht weer. Ze brachten de sombere dagen en regenachtige avonden door met het vertellen van spookverhalen en daagde elkaar uit om een eigen verhaal te maken. Geïnspireerd door het landschap schreef Mary Shelley het verhaal over een jonge wetenschapper en zijn afschuwelijke creatie. Dit is uw kans om het Meer van Genève te verkennen door de ogen van het beroemde monster van Frankenstein ...

Uw reis begint in Genève, de Zwitserse stad die het meer zijn naam heeft gegeven. Vanuit haar pittoreske straatjes en de moderne architectuur, zou men nooit denken dat de stad een inspiratiebron zou zijn voor een duistere fantasie die wereldwijd bekend zou worden. De fictieve familie Frankenstein woont in Genève en het is de plaats waar de jonge Victor terugkeerde na zijn medische studies. (Opmerking: Frankenstein is de naam van de arts die het monster heeft gecreëerd, niet het monster zelf). Gelegen tussen de oever van het Meer van Genève en de voet van de Alpen, staat Genève symbool voor de natuurlijke schoonheid en culturele diversiteit. Genève is ook de thuisbasis van de Verenigde Naties en heeft een groot aantal uitstekende hotels en restaurants.

Vanuit Genève rijdt u 26 kilometer in oostelijke richting naar Nyon, een schilderachtig stadje dat dateert uit de Keltische en Romeinse tijd. Het historische centrum heeft tegenwoordig nog een middeleeuws straatbeeld met karakteristieke patriciër huizen. Op het rustige platteland kunt u zich makkelijk een voorstelling maken van noch levende noch dode wezens, dus misschien moet u een bezoek aan de begraafplaats maar overslaan…....

Het gebied tussen Nyon en Morges heet de regio La Cote en is één van de grootste wijnbouwgebieden van Zwitserland. Morges is een kleine stad van waaruit u de La Cote wijngaarden kunt verkennen. Proef de lokale wijnen en misschien wordt u geïnspireerd om uw eigen avontuur op papier te zetten.

Lausanne, de vierde grootste stad van Zwitserland, ligt op slechts 15 kilometer van Morges aan de zuidelijk glooiende heuvels boven het meer. Ooit gedomineerd door een oud militair kamp, ??nu wordt het middeleeuwse centrum gedomineerd door een grote gotische kathedraal. Lausanne is een dynamische stad met het hele jaar door een groot aantal kunstevenementen naast de vele activiteiten tijdens de lente- en zomermaanden.

Verlaat Lausanne via de Route de la Corniche die dwars door een prachtig netwerk van terrasvormige wijngaarden leidt. Deze route brengt u naar wat velen beschouwen als de Zwitserse Rivièra. Vevey trekt al eeuwenlang kunstenaars en schrijvers. Henry James's Daisy Miller is hier geschreven en Charlie Chaplin woonde in de buurt. Het is ook de thuisbasis van Nestlé, dus als u een monsterlijke eetlust hebt voor snoep, dan is dit dé plek om te genieten.

Van Vevey gaat de reis verder naar Montreux, bekend om zijn internationale film- en jazzfestival. Montreux is het meest pittoreske plaatsje langs de oevers van het meer. Niet in de laatste plaats door het uitzonderlijk milde mediterrane klimaat en het adembenemende decor van de besneeuwde Alpen. De promenade, omzoomd met bloemen, trekt mensen uit alle hoeken van de wereld. Dus als u toevallig het monster van Frankenstein tegenkomt tijdens uw wandeling, kijk uit voor de met een hooivork zwaaiende menigte op zijn hielen.

Het duurde twee jaar voordat de toen 18-jarige Mary Shelley het boek Frankenstein af had. Maar met een mooie reis van minder dan 100 kilometer zal een bezoek rond het Meer van Genève minder tijd in beslag nemen. En aangezien het weer minder somber zal zijn als het was tijdens het bezoek van Mary Shelley, zult u met deze reis blijvende herinneringen meedragen.

VOLG en beantwoord de vraag om te winnen.

Om een gratis huurdag voucher te winnen, ga naar Face of Twitter.

Facebook:

Reageer op onze Facebook-post met een antwoord op de volgende vraag: In welk jaar is het boek ‘Frankenstein’ gepubliceerd?

- 1618

- 1718

- 1818

- 1918

Vergeet niet om onze gids te delen met je vrienden om te beginnen met het plannen van uw reis!

Twitter:

Retweet en maak kans een gratis huurdag voucher

De wedstrijd start op 27 oktober 2015 en eindigt op 17 november 2015, en zal worden aangekondigd op social media. De algemene voorwaarden vindt u hieronder.

Algemene voorwaarden
- De actieis geldig in de volgende landen: Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje en Italië. Er zal er één winnaar zijn van een gratis voucher voor een verhuur dag in elk land
- De gratis voucher omvat de huurprijs, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers voor de huur van één dag. Uw huurkosten zullen worden aangepast op de verhuurlocatie op vertoon van deze bon
- Verloting vindt plaats op 17 november 2015. Hertz zal alle redelijke pogingen doen om contact te maken met de winnaar. Indien de winnaar niet reageert binnen drie (3) dagen, of indien er onvoldoende contact informatie is geleverd om contact te kunnen op nemen met de winnaar, de prijs zal worden verbeurd
- De beslissing van de organisator is definitief hierover kan niet worden gecorrespondeerd
- De voucher geldt voor compacte auto groepen op zowel dag- als weektarief zonder vooruitbetaling. (Inclusive non prepaid retailrates) voor een huur van 2 dagen of meer. Reserveringen dienen minimaal 24 uur van tevoren worden gemaakt
- De voucher kan worden ingewisseld bij de deelnemende locaties in Europa, de Verenigde Staten en Canada en is mogelijk niet van toepassing op binnenlandse verhuur in bepaalde landen.
- De voucher kan niet worden gecombineerd met een CDP nummer en het betreffende PC-nummer moet worden vermeld bij de boeking (EU verhuur: 129710, US verhuur: 130572)
- De voucher dient vooraf of aan het einde van de huur te worden ingeleverd, Hertz zal het tarief aanpassen en één vrije dag in mindering brengen als deze voucher wordt ingewisseld zoals vereist.
- Op alle huren zijn de algemene voorwaarden van Hertz van toepassing
- De actie loopt van 27 oktober 2015 en eindigt op 17 november 2015.
- De actie is alleen geldig voor personen vanaf 21 jaar
- De prijs kan niet uitgekeerd worden in contant geld en kan niet worden verkocht
- Om in aanmerking te komen voor de loting, dienen online-klanten #HertzDrives in te voeren.
-
Door deel te nemen aan de loting, verleendt u toestemming aan Hertz Europe om foto’s te plaatsen op social media platforms voor uitsluitend promotionele doeleinden.
-
De actie is op geen enkele wijze gesponsord, onderschreven, beheerd of geassocieerd met Facebook en Twitter.
- Er kan geen postcode worden ingevuld bij enkele reis huurauto's
- Hertz behoudt zich het recht voor om de actie op te schorten, te annuleren of te wijzigen de promotie en / of te herzien deze voorwaarden op elk gewenst moment zonder voorafgaande kennisgeving en door te blijven om deel te nemen aan deze promotie na een dergelijke herziening van deze voorwaarden deelnemers worden geacht te hebben ingestemd met een van deze nieuwe of gewijzigde voorwaarden