Langs de prachtige blauwe Donau

De route van de keizers en koningen langs de majestueuze Donau – de tweede langste rivier in Europa - was favoriet bij de Europese royalty. Ook vandaag de dag leidt deze 400 kilometer lange route de reizigers door twee landen, langs drie bestemmingen op de lijst van het UNESCO Werelderfgoed, talloze steden, kerken en kloosters met Regensburg (Beieren) als eindbestemming.

Deze oost-west route kan in beide richtingen genomen worden, maar we raden u aan om in Wenen te starten. De stad van kunst, architectuur en muziek. Wenen is sinds de 15e eeuw het cultureel centrum met talloze musea en onbetaalbare collecties met Europese kunst. Het is een stad die vele identiteiten heeft gekend en dit wordt weerspiegeld in de grootse gebouwen en barokke paleizen uit de tijd van het Heilige Roomse Rijk tot de Oostenrijks-Hongaarse monarchie. De gerenommeerde componisten Schubert, Strauss en Schoenberg zijn hier geboren. En Brahms, Beethoven en Mozart noemen Wenen hun thuis.

Vanuit Wenen volgt u de Donau in noordwestelijke richting. Wanneer u de tolweg S5 bereikt zakt u af naar het zuiden richting Tulln. Tulln ligt op de zuidelijke oever van de Donau en is een van de oudste steden in Oostenrijk. In de Middeleeuwen was Tulln een belangrijk kruispunt. Ook nu nog is het een charmante en gezellige stad met vele parken, tuinen en groene ruimtes en om die reden wordt Tulln vaak aangeduid als de stad van de bloemen.

Om bij uw volgende bestemming te komen vervolgt u de S5 in westelijke richting naar Krems, de oostelijke poort naar de Wachau-vallei. Krems is een opmerkelijk goed bewaard gebleven dorp met een architectuur die meer dan duizend jaar teruggaat. Het gehele jaar door komen vele bezoekers af op de verscheidenheid aan festivals en culturele activiteiten. Maar ook het prachtige wijnmuseum, gehuisvest in een klooster, is een bezoek meer dan waard.

De snelweg 33 van Krems naar Melk neemt u mee door de vallei van de rivier Wachau. Dit wordt beschouwd als het hart van de Donau en u vindt hier een schat aan kerken, kastelen en kloosters in een adembenemende landschap. Wachau is ook een gerenommeerde wijnstreek in Oostenrijk en dat betekent dat er tal van mogelijkheden zijn voor rondleidingen door de wijngaarden en wijnproeverijen.

Van Melk volgt u de E60 in westelijke richting tot de 139 die u rechtstreeks naar Linz zal leiden. Linz dankt haar naam aan de Romeinse en Keltische woorden voor "De bocht in de rivier". In Linz, waar de Donau van richting verandert, gaat eigentijds hand in hand met klassiek. De derde grootste stad van Oostenrijk staat bekend om de manier waarop de technologie geïntegreerd is in het stedelijk leven. Bent u een zoetekauw? Probeer dan eens de lokale specialiteit, Linzer torte, waarvan gezegd wordt dat het de oudste taart van de wereld is.

In Oost-Beieren ligt Passau, de stad van de drie rivieren. Hier vloeien namelijk de Donau, Inn en de Ilz samen. Passau is een levendige universiteitsstad en de thuisbasis van het Glasmuseum, die u de geschiedenis van het glasblazen vertelt. De Crystal Road zorgt voor een fascinerende uitstapje.

De laatste stop is Regensburg, een stad die haar middeleeuwse charme nog heeft behouden en waar de geschiedenis meer dan 2.000 jaar terug gaat. Wat begon als een Romeins kamp aan de rivier is uitgegroeid tot een metropool van de Middeleeuwen. Het werd een belangrijk handelscentrum met routes naar vele steden in heel Europa en daarbuiten. De architectuur van Regensburg is een bewijs van de rijke geschiedenis met een mix van stenen bruggen, barokke gebouwen en een gotische kathedraal. Het is een plek waar bezoekers altijd welkom zijn en koningen en keizers zich meteen thuis voelen.

VOLG en beantwoord de vraag om te winnen.

Om een gratis huurdag voucher te winnen, ga naar Face of Twitter.

Facebook:
Reageer op onze Facebook-post met een antwoord op de volgende vraag: Welk land deelt geen grens met Oostenrijk?
Duitsland
Hongarije
België
Italië

Vergeet niet om onze gids te delen met je vrienden om te beginnen met het plannen van uw reis!

Twitter:

Retweet en maak kans een gratis huurdag voucher

De wedstrijd start op 20 mei 2015 en eindigt op 10 juni 2015, en zal worden aangekondigd op social media. De algemene voorwaarden vindt u hieronder.

Algemene voorwaarden
- De actieis geldig in de volgende landen: Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje en Italië. Er zal er één winnaar zijn van een gratis voucher voor een verhuur dag in elk land
- De gratis voucher omvat de huurprijs, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers voor de huur van één dag. Uw huurkosten zullen worden aangepast op de verhuurlocatie op vertoon van deze bon
- Verloting vindt plaats op 10 juni 2015. Hertz zal alle redelijke pogingen doen om contact te maken met de winnaar. Indien de winnaar niet reageert binnen drie (3) dagen, of indien er onvoldoende contact informatie is geleverd om contact te kunnen op nemen met de winnaar, de prijs zal worden verbeurd
- De beslissing van de organisator is definitief hierover kan niet worden gecorrespondeerd
- De voucher geldt voor compacte auto groepen op zowel dag- als weektarief zonder vooruitbetaling. (Inclusive non prepaid retailrates) voor een huur van 2 dagen of meer. Reserveringen dienen minimaal 24 uur van tevoren worden gemaakt
- De voucher kan worden ingewisseld bij de deelnemende locaties in Europa, de Verenigde Staten en Canada en is mogelijk niet van toepassing op binnenlandse verhuur in bepaalde landen.
- De voucher kan niet worden gecombineerd met een CDP nummer en het betreffende PC-nummer moet worden vermeld bij de boeking (EU verhuur: 129710, US verhuur: 130572)
- De voucher dient vooraf of aan het einde van de huur te worden ingeleverd, Hertz zal het tarief aanpassen en één vrije dag in mindering brengen als deze voucher wordt ingewisseld zoals vereist.
- Op alle huren zijn de algemene voorwaarden van Hertz van toepassing
- De actie loopt van 20 mei 2015 en eindigt op 10 juni 2015
- De actie is alleen geldig voor personen vanaf 21 jaar
- De prijs kan niet uitgekeerd worden in contant geld en kan niet worden verkocht
- Om in aanmerking te komen voor de loting, dienen online-klanten #HertzDrives in te voeren.
-
Door deel te nemen aan de loting, verleendt u toestemming aan Hertz Europe om foto’s te plaatsen op social media platforms voor uitsluitend promotionele doeleinden.
-
De actie is op geen enkele wijze gesponsord, onderschreven, beheerd of geassocieerd met Facebook en Twitter.
- Er kan geen postcode worden ingevuld bij enkele reis huurauto's
- Hertz behoudt zich het recht voor om de actie op te schorten, te annuleren of te wijzigen de promotie en / of te herzien deze voorwaarden op elk gewenst moment zonder voorafgaande kennisgeving en door te blijven om deel te nemen aan deze promotie na een dergelijke herziening van deze voorwaarden deelnemers worden geacht te hebben ingestemd met een van deze nieuwe of gewijzigde voorwaarden