Voyage À La Française

Page author

door Hertz - 21 August 2019

Ter gelegenheid van de introductie van zijn nieuwe Franse collectie huurauto’s heeft Hertz de Voyage à la Française bedacht: een reeks zintuiglijke rondreizen langs het beste wat Frankrijk te bieden heeft.

Deze vijfdelige reeks – één route per zintuig – heeft als doel om zowel Frankrijk als een van de beste Franse auto’s ooit onder de aandacht te brengen: de nieuwe Alpine A110, het topmodel van de Franse collectie.

 

De eerste van de vijf routes is gericht op de reukzin en volgt de geur van de beste parfumerieën en mooiste lavendelvelden aan de Côte d’Azur in Zuidoost-Frankrijk.

Klanten die boeken als onderdeel van het Voyage à la Française-aanbod ontvangen:

  • Een deskundige video die de mooiste, naar parfum geurende wegen belicht.
  • Een gedrukte reisgids, die wordt overhandigd bij het ophalen van de auto en die de regio’s toont die uw zintuigen zullen prikkelen.
  • Onze merk-en-model-garantie: u rijdt in het model dat u boekt.
  • Met gratis toestemming voor een extra bestuurder.

Let op: om te profiteren van het Voyage à la Française-aanbod van Hertz moet u boeken via hertz.fr. Bestuurders moeten 25 jaar of ouder zijn en ten minste twee creditcards op hun naam hebben staan voor identificatie- en beveiligingsdoeleinden.

De auto: de Alpine A110

Er zijn maar weinig auto’s die de laatste jaren voor zo veel enthousiasme in de autowereld hebben gezorgd als de Alpine A110. Het is de moderne opvolger van de gelijknamige auto uit de jaren zestig en zeventig.

Net als zijn voorganger is het een tweedeurs coupé met achterwielaandrijving … en hij klinkt geweldig. Deze auto is gemaakt voor smalle, bochtige wegen, zoals de schitterende D559 tussen Cassis en Marseille.

De route: de Côte d’Azur

Valensole – de bakermat van de lavendel

De reis begint in Valensole, een van de beste plekken in Frankrijk om prachtige lavendelvelden te zien. De plant bloeit doorgaans in juni en de oogst begint in augustus. Open de ramen en snuif de geur van deze bloemenzee op.

Lac de Sainte-Croix – spectaculaire vergezichten

Het meer van Sainte-Croix – ofwel Lac de Sainte-Croix in het Frans – is bijna 10 km lang en ongeveer 3 km breed en is minder bekende bezienswaardigheid in de streek. Het meer is in 1973 ontstaan door de bouw van een dam, die elektriciteit levert aan een aantal nabijgelegen steden.

Parkeer de auto en verken de Gorges du Verdon in een kajak, terwijl u de geur van tijm, rozemarijn en pijnboom inademt.

Grasse – de parfumhoofdstad van de wereld

Een stad moet heel veel lef hebben om de titel van parfumhoofdstad van de wereld af te pakken van Grasse. Dit stadje is verantwoordelijk voor twee derde van de Franse parfumproductie en één op de twintig inwoners werkt in de parfumindustrie.

Ga voor een snelle kennismaking meteen naar het Fragonard-museum, waar u ontdekt hoe parfum wordt gemaakt.

De Côte d’Azur – de kust van licht

Het hoogtepunt van een reis naar de Franse Rivièra is de kust zelf. En hier komt de Alpine A110 volledig tot zijn recht. Begin in Monaco met een ronde op het Grand Prix-circuit: de route bestaat uit normale, openbare wegen.

Bezoek vervolgens Nice, de prachtige hoofdstad van het departement, en rijd door naar Cannes, dat wereldberoemd is geworden door zijn filmfestival. Neem de kustweg naar Saint-Tropez: ooit een slaperig vissersdorpje, nu een van de meest exclusieve plekken op aarde.


En wat is de volgende bestemming? Volg Hertz op Instagram om als eerste te vernemen wanneer we Hoofdstuk 2 bekendmaken.