Delicious Drives Spanje:

3 van Spanjes mooiste steden

door Jackie De Burca - 16 May 2017

Onlangs ben ik gaan samenwerken met Hertz aan hun Delicious Drives campagne. Deze route omvat een stad wat een Papal Residence was, een stadje met prachtige uitzichten die door kunstenaars is geherstructureerd. Ook hier in deze mooiste stadjes is geweldig eten te vinden.

Uitstekend Morella: een ongelofelijk mooie stad met adembenemende uitzichten

Na een lange verfrissende nachtrust in de rustgevende omgeving van Molí d'Abad waar we verbleven na ons eerste lekkere avontuur, was het tijd om de weg op te gaan in onze sportieve 4x4. We hadden Morella als eerste stop op de kaart gezet. De weg van Els Ports naar Morella is vol met mooie uitzichten. Ik raad u aan te stoppen bij Horta de Sant Joan. Dit is waar Picasso zei dat hij de natuur had ontdekt. Het dorp is prachtig en heeft een Picasso Museum en mooie uitzichten over de natuur die Picasso zo inspireerde.

De rit naar Morella is heel spectaculair. Mooie uitzichten omarmen de weg die tijd en smal en vol bochten naar boven gaat naar het mooie Morella. We zijn blij dat we makkelijk en comfortabel in onze Hertz Opel Mokka 4x4 de weg over gaan.

Wanneer u bij Morella aankomt, is het lastig om niet onder de indruk te zijn van het oude gesteente wat omhoog gaat met in terracotta en witte huizen. Morella is vol met geschiedenis, cultuur, schoonheid, folklore, traditie en gastronomie. We hadden geluk dat we er ook een markt was, omdat het zondag was. De oude straten waren vol met handelaren, heerlijke kraampjes, winkels en bezoekers. We kregen zelfs de eer om door de politie begeleidt te worden zodat we dit aan u konden laten zien!

Ik ben al een aantal keer eerder naar Morella geweest. En het blijft me verbazen dat ik me nooit zal vervelen in de straten, de Romeinse aquaducten en de oneindige hoeveelheden aan voedsel. Tot nu to heb ik nog nooit niet lekker gegeten in een restaurant in Morella. En dit bezoek was niet anders.

We zijn naar Da Luan gegaan, dat is verborgen in een zijstraatje in de oude stad. Elk gerecht was een explosie aan smaak. De sfeer was fantastisch en zowel het personeel als de eigenaren waren heel vriendelijk en professioneel.

Wijngaarden in Vilafamés: gerenoveerd door kunstenaars met geweldige uitzichten

Van Morella namen we de N232 naar Vilafamés, een andere schitterende plaats in Spanje.

Het oude kwartier van Vilafamés gaat terug naar de 11e eeuw en is van origine Moslims. Dit zijn de overblijfselen van de stadsindeling en het kasteel. Heerlijk wandelen door de smalle straatjes vol met witte en terracotta huizen die vaak versierd zijn met potten vol kleurige plantjes. De uitzichten over het land zijn spectaculair en Vilafamés is een klein stadje met alles er op en eraan met zo’n 2000 inwoners.

Hier kunt u ook naast het genieten van de mooie stad en de spectaculaire omgeving, ook heerlijk wijnen proeven. De Mayo Garcia wijngaard is een familiebedrijf en zij maken sinds 1945 wijn. Nu produceren ze zelfs een ecologische Reserve Brut. U kunt hier op een zaterdag of zondag terecht en voor €12 kunt u een rondleiding door de wijngaarden krijgen met proeverij en een flesje meenemen. Het is een hele leuke ervaring en perfecte locatie.

De makkelijke weg terug in onze Mokka 4x4 was heel sereen en we reden terug naar de kust om Peñiscola te bezoeken waar El Cid en de Game of Thrones waren opgenomen. Peñiscola heeft een hele modern kant maar heeft ook een heerlijke oude stad dat over de zee uitkijkt met geweldige stranden. De bijnaam van Peñiscola is eigenlijk Stad in de Zee. De kleine straten zijn overladen met leuke winkeltjes, cafés en restaurants. En dit alles in een Templar Kasteel waar de Paus vroeger woonde! Nu kunt u hier thee kopen, dat heet Tissana Papa Luna, waarover gezegd wordt dat de thee zijn leven had gered.

Condé Naste heeft Peñiscola als één van de topsteden benoemd wat me ook niet verbaast. Het is 64 meter boven de azuurblauwe Mediterrane zee met winderige straten. Het oude kwartier van Peñiscola is heel speciaal.

Wij raden u aan dat u naar één van onze favoriete restaurants gaat – Restaurant Carmen Guillemot, wat in het oude deel van Peñiscola ligt. De eigenaren Mamen en Philippe zijn beide kunstenaars, ook culinair gezien. Het is heerlijk daar en Philippe is de perfecte gastheer. U kunt een menu kiezen voor €42 met gerechten uit het seizoen, echt fantastisch.

En hier is mijn geplande route:


Stop one: Valencia - Hertz Valencia Airport

Stop two: Benicassim - Carmelitano

Stop three: Voramar Beach - Villa Route

Stop four: Desierto de las Palmas - Desierto de las Palmas restaurant

Stop five: Delta de l’Ebre - Delta de l'Ebre Natural Park

Stop six: Font de Sant Pere - Font de Sant Pere restaurant

Stop seven: Morella - Morella historic town

Stop eight: Vilafamés - Mayo Garcia Vineyard

Stop nine: Peñiscola - Peñiscola Old Town


Laatste artikelen