Delicious Drives Spanje:

de Michelin Driehoek en de specialiteit

door Jackie De Burca - 16 May 2017

Ik was zeer verheugd om samen te werken met Hertz om u een aantal fantastische Delicious Drives in dit redelijk onbekende gebied van Spanje te laten zien. We hebben een Opel Mokka 4x4 opgehaald voor onze reis die in Valencia begint. Onze eerste route is heel mooi door het strand en de spectaculaire Desierto de las Palmas. De tweede route is inclusief een boottocht, ontmoeting met de Mosselprofessor en de gebieden van natuurlijke schoonheid. Onze derde route is gericht op de drie mooiste steden van Spanje. Al onze tochten geven u wat ideeën waar u lekker kunt eten en alles makkelijk te bereiken in een comfortabele en sportieve 4x4. De 4x4 is perfect voor het gebied wat we bezoeken; de Hill Start Assist en de Hill Descent Control helpen daar zeker bij met alle ritten door de bergen.

De volgende road trip is heel makkelijk te doen en ligt na aan mijn hart, omdat ik weet wat dit gebied te bieden heeft qua gastronomie en natuur. Ik realiseer mij dat vele andere dit deel van Spanje nog niet kennen.

Vanaf november 2016 is er een smal gebied tussen gemeentes Catalonië en Valencia, met drie Michelin-sterren restaurants, die binnen een straal van 25 mijl liggen. Ik heb dit de Michelin Driehoek genoemd.

Er is ook een specialiteit die hier ook genoemd moet worden, dat is Restaurant Carmen Guillemot. Het eten in dit restaurant is van Michelin sterren kwaliteit. De eigenaren bieden een persoonlijke en intieme ervaring maar willen hun infrastructuur niet verder veranderen om voor een Michelin ster te kwalificeren.

Restaurante Raul Resino - Chef van het Jaar Spanje 2016 & Eén Michelin Star

Het was een groot genoegen om Raul Resino, Chef van het Jaar Spanje 2016, in zijn restaurant dicht bij het strand in Benicarlo te interviewen. Gelegen in de kust van oranje bloesem, heeft Restaurante Raul Resino op 23 november 2016 een Michelin ster gekregen.

Raul is zijn carrière begonnen toen hij 16 jaar oud was, is een chef met geweldige fantasie, maakt gerechten van lokale producten uit de Costa Azahar, de regio Maestrazgo en de Delta de l'Ebre Natural Park. Hij werkt met lokale leveranciers. Raul heeft een unieke stijl, mixt nieuwe methoden met een traditionele keuken. De ingrediënten die hij gebruikt zijn altijd de sterren van zijn gerechten.

Raul’s gastronomische menu’s veranderen regelmatig verpakt in creativiteit om zo het beste uit het seizoen qua vis, zeevruchten en groenten uit het gebied te bieden. De presentatie is absoluut fantastisch en de service is geweldig, gelijk aan een restaurant met meer Michelin sterren. Zijn restaurant heeft plaats voor 30 personen per maaltijd en hij heeft een team van 15 getrainde obers die ervoor zorgen dat de ervaring uniek is en zij spreken meerdere talen.

L'Antic Molí Restaurant - Chef van het Jaar voor La Vanguardia en Catalonia Gastronomisch Forum – Eén Michelin Ster

De vertaling van de naam van het restaurant is de Oude Molen, en zoals de naam al suggereert ,L'Anti Molí, is een mooie omgebouwde oude molen gelegen op een prachtige plek. De renovatie is perfect gedaan door het moderne schone te combineren met de oude features van de molen.

De eigenaar Chef Vicent Guimerà is zijn carrière begonnen toen hij 12 jaar oud was en is de derde generatie getalenteerde chefs in zijn familie. L'Antic Molí is een familie aangelegenheid met Vicents vrouw, Maria Pilar, die samen met hem werkt. De laatste keer dat we daar aten, bediende zijn tante ons. Vicent is een geweldige man, 36 jaar oud en heeft zijn eerste Michelin Ster op 23 november 2016 in ontvangst genomen.

Hij heeft ook de prestigieuze La Vanguardia (één van de meest belangrijke Spaanse kranten) en Catalonia Gastronomisch Forum Chef van het Jaar Award gewonnen.

Vicent en zijn team maken fantastische gerechten met lokale en organische ingrediënten. Vicent is een leider in de Slow Food beweging en ook bekend als Galera Chef.

Les Moles, Catalan Olive Oil Award, Eén Repsol Ster, Eén Michelin Ster

Sinds 1992 geopend, is het Les Moles het eerste restaurant in de Michelin driehoek die met een Michelin ster geprezen moet worden. Ook liggend in een charmante omgeving, wordt Les Moles door een echtpaar gerund, Jeroni en Carmen.

Eén van de grootste thema’s van het restaurant is wat zij noemen Proximity, wat gaat over zeer lokale ingrediënten, zo dicht mogelijk bij huis. Het restaurant maakt haar eigen brood en alles komt verder uit de omgeving. Ik kan dit restaurant verder niet goed beoordelen omdat we daar al een tijd niet geweest zijn maar we gaan gauw eens terug en zullen u een update geven.

U kunt kiezen uit smaak volle menu’s of à la carte eten. Er is ook een optie voor een lunchmenu doordeweeks.

Restaurant Carmen Guillemot

Gelegen in Peñiscola, Restaurant Carmen Guillemot is ook een familiebedrijf. Zowel Mamen als Philippe zijn culinaire geniën maar Mamen is verantwoordelijk voor de meerderheid van het eten. Philippe doet spectaculair werk voor het huis, hij is warm, vriendelijk, charmant en efficiënt.

De acteurs en crew van the Game of Thrones hebben dit restaurant gekozen voor hun einddiner, om te vieren dat ze klaar waren met filmen.

In een interview met Mamen en Philippe, legden zij aan ons uit dat zij blij zijn met de Michelin Driehoek, dat dit ook een heel mooi gebied is. Echter is hun gelegenheid te klein en intiem om te kunnen kwalificeren voor een Michelin Ster.

Wij hadden het restaurant ontdekt toen het in Alcanar lag. Ik kan me dat als de dag van gisteren herinneren. We waren allemaal stil tijdens het eten, puur omdat we aan het genieten waren van alle smaakexplosies. Het was een geweldige ervaring.

Zowel Mamen als Philippe zijn kunstenaars: een schilder en een beeldhouwer. Het lijkt erop dat hun creativiteit oneindig is in alle aspecten van hun leven. Het is in de inrichting van het restaurant als de sfeer, hun persoonlijke dingen en natuurlijk het eten.

Perfect gebalanceerde en heerlijke gerechten worden gepresenteerd. De ene perfecte verrassing na de andere. Ik zou u het proefmenu willen aanbevelen, maar u kunt natuurlijk ook à la carte gaan als u wilt.
Mamen maakt haar eigen heerlijke brood en alle ingrediënten zijn organisch en komen uit de omgeving.

Restaurant Carmen Guillemot is een ervaring die al uw zintuigen verwend. U vindt ze in een kleine straat in een oude stad, vol karakter.

En hier is mijn geplande route:


Stop one: Valencia - Hertz Valencia Airport

Stop two: Benicassim - Carmelitano

Stop three: Voramar Beach - Villa Route

Stop four: Desierto de las Palmas - Desierto de las Palmas restaurant

Stop five: Delta de l’Ebre - Delta de l'Ebre Natural Park

Stop six: Font de Sant Pere - Font de Sant Pere restaurant

Stop seven: Morella - Morella historic town

Stop eight: Vilafamés - Mayo Garcia Vineyard

Stop nine: Peñiscola - Peñiscola Old Town


Laatste artikelen