Delicious Drives Spanje:

Belle Epoque bij het strand en heerlijk eten met fantastisch uitzicht

door Jackie De Burca - 15 May 2017

Ik ben gaan samenwerken met Hertz om een aantal geweldige routes te ontdekking die een typische toerist hier in Spanje niet zou doen. Deze speciale ervaringen omvatten ook de gastronomie van de spectaculaire gebieden die ik bezoek. Ik heb genoten van adembenemende uitzichten, leuke avonturen en heerlijk eten tijdens deze roadtrip. De Opel Mokka 4x4 die we gehuurd hadden, was perfect voor een soepele rit door het soms uitdagende terrein.

Belle Epoque aan het strand in Benicassim

Nadat we onze auto hebben opgehaald in Valencia, zijn we op weg gegaan naar Benicassim, de ‘Oranje Bloesemkust van Spanje’. Ook al is het het meest bekend door de muziekfestivals, Beniscassim heeft prachtige stranden, geweldig eten en beroemde Belle Epoque villa’s met uitzicht over het strand. Ook wel bekend als de Biarritz van de Levante, Benicassim heeft ook één van de oudste distilleerderijen van Spanje; Carmelitano. Ga hier naar toe om de Barefoot Caremelites te leren kennen die sinds 1896 hun Carmelitano likeur maken. Het is echt een likeur die de moeite waard is om te proberen.

Rijd dan verder naar het strand Voramar, waar u de Villa Route kunt rijden. Deze Belle Epoque villa’s zijn eind 19e eeuw tot begin 20ste eeuw ontworpen door een aantal top architecten die door rijke families ingehuurd waren.

Tot op heden zijn er 51 villa’s geregistreerd en de route heeft twee verschillende fasen. Eén is de Celestical Court, dat is de groep villa’s die bekend staan om de rust en de andere is een collectie huizen die bekend staan als de Hell Route. Zoals de naam al aangeeft, deze geweldige villa’s waren bekend door de foute feestjes in de roerende twintiger jaren. De route is gevuld met mooie architectuur en overal is uitzicht op de Mediterrane kust.

Inspirerende uitzichten & heerlijk eten

Om de Barefoot Carmelites een beetje beter te begrijpen zijn we in onze vertrouwde 4x4 naar Desierto de las Palmas gereden, waar zij hun klooster in 1697 hadden gebouwd. Er wordt gezegd dat zij door de omgeving en eenzaamheid zeer geraakt waren. U hoeft niet religieus te zijn om deze route te doen. We zagen geweldige uitzichten toen we de heuvels op klommen en u kunt zien waarom de Carmelites er zo van onder de indruk waren. Het originele klooster was verwoest tijdens een aardbeving maar u kunt de ruïnes zien.

Als u verder gaat naar de top, is daar een geweldig restaurant met ongelofelijk mooie uitzichten. De Desierto de las Palmas restaurant is open sinds 1967. We hadden geluk dat we één van de mooiste tafels kregen bij het raam. Ik koos voor een heerlijke salade met sla, garnalen, krabstick, ananas, rozijnen en appel met een lekker dressing. Gevolgd door één van mijn favoriete gerechten – Gambas Pil Pil (garnalen in een klein beetje pittige knoflookolie). Door de adembenemende uitzichten en geweldige eten door waren al mijn zintuigen zo snel tevreden en het was weer tijd om verder te rijden.

En hier is mijn geplande route:


Stop one: Valencia - Hertz Valencia Airport

Stop two: Benicassim - Carmelitano

Stop three: Voramar Beach - Villa Route

Stop four: Desierto de las Palmas - Desierto de las Palmas restaurant

Stop five: Delta de l’Ebre - Delta de l'Ebre Natural Park

Stop six: Font de Sant Pere - Font de Sant Pere restaurant

Stop seven: Morella - Morella historic town

Stop eight: Vilafamés - Mayo Garcia Vineyard

Stop nine: Peñiscola - Peñiscola Old Town


Laatste artikelen