Delicious Drives Spanje:

een boottocht, de Mossel Professor en de Els Ports

door Jackie De Burca - 15 May 2017

Na onze eerste Delicious Drive met Hertz, zijn we in de noordelijke richting gegaan met onze sportieve Mokka Opel 4x4, richting het zuiden van Catalona om het magische landschap van de Delta de l’Ebre te ontdekken. De setting heeft vele film crews aangetrokken, zoals Sahara en US voor Vertigo.

De landschappen van Catalonië zijn sinds 1983 beschermd natuurgebied. Wij hebben onze 4x4 optimaal kunnen benutten met de Hill Descent Control toen we door de kleine straatjes afdaalden. Door modderige paden en misschien kunt u daar flamingo’s zien. De Delta de l’Ebre is bekend eten, natuurlijke schoonheid en één van de beste plaatsen om vogels te zien. Het landschap is uniek, de stranden zijn onvervuild en het eten is fantastisch en echt de moeite waard.

Jarenlang heb ik mosselen van de Delta gegeten en tot dusver zijn dit de beste die ik ooit gegeten heb. De reden hiervoor is, en dat hebben experts mij verteld, is dat de rivier de Ebro door de zee stroomt in dit gebied die de mosselen extra smaak en voeding geven. Ik had besloten om hier meer over te leren en nam een boottocht door de Delta en naar het Musclarium gaat waar u kunt leren over de mossel en oester en hoe zij gekweekt worden en natuurlijk kunt u daar ook proeven.

Cisco, die daar het praatje houdt, is natuurlijk heel enthousiast en weet alles van het onderwerp. Dus noemende we hem de Mossel Professor! Het proces dat de mosselen en oesters doormaken voordat ze op ons bord liggen is echt fascinerend. Het duurt twee jaar voordat de mosselen goed zijn om te eten. Na alles aangehoord te hebben, was het proeven van mosselen, oesters en Cava natuurlijk nog lekkerder.

Om deze boottocht te maken, gaat u naar de haven van Sant Carles de la Rapita. Ga langs de jachtclub (Club Nautica) en ga dan naar een kleine hut met een gele vlag – dit is de Embaraciones Badia Alfacs.

Ik moet toegeven dat toen ik van de boot kwam een beetje ‘high’ was! Het waren een aantal fantastische uren met in de frisse zeelucht met charmante gids, geweldige landschap en de lekkernijen. Zo kunt u ook de Delta de l’Ebre vanuit een prachtig perspectief zien.

Lekker lokale ingrediënten in de paella

Terug op het land zijn we in de auto gestapt en reden door de smalle straten van de Delta waar u van tijd tot tijd huizen kunt zien die in het midden van de moerassige delen zijn gestrand. Wij zijn naar strand Eucalpytus gegaan om nog meer van de Delta te genieten en dit is voor kitesurfen ook een ideale plaats.

Nadat we ons begeven hadden in Spanjes twee na grootste rijstgebied, is het bijna raar om geen goed restaurant te vinden voor een paella. Er zijn een aantal goede restaurants rond de dorpen in de Delta de l’Ebre te vinden en het is een moeilijke keuze. Wij zijn gegaan voor de Lo Patí d'Agust, omdat zij bekend staan om de paella’s die op open vuur worden gemaakt. En we waren zeker niet teleurgesteld met de heerlijke paella met zeevruchten, vol met lokale ingrediënten met een kleine rokerige houtsmaak van het vuur.

Afwisseling is een kruid van het leven

Tijd voor wat beweging naar zoveel lekker eten! Als u in Catalonië bent maar meer het binnenland intrekt voorij Tortase, vind u daar veel natuurparken zoals de Els Ports. Het landschap is schitterend en als u daar doorheen gaat heeft u kans om de lokale geiten te zien. Els Ports is een grote favoriet voor diegene die van natuur, wandelen en lekker eten houdt. Het is ongeveer 1 uur en 10 minuten rijden van Els Ports naar de Delta de l’Ebre. Ik doe dit vaak op dezelfde dag omdat ik het contrast van de twee verschillende landschappen geweldig vind en het is maar een uurtje bij elkaar vandaan.

We reden met de auto naar een restaurant die zowel lekker eten als mooie uitzichten had – de Font de Sante Pere.

Doordeweeks kunt u daar een drie-gangen lunchmenu kiezen (Menu del Dia) met wat wijn voor € 13 of u kunt voor de kaart gaan. U bent het vast met me eens dat wij al zoveel lekker eten gehad hadden dat we voor een lange wandeling gingen in de Els Ports om een heerlijke frisse neus te halen.

Het was een fantastische dag! Na de boottocht, de ontmoeting met de Mossel Professor en de tijd tussen de twee natuurlijke schoonheden Els Ports en de Delta de L’Ebre waren we toe aan wat nachtrust. We wilden dan weer uitgerust zijn voor ons volgende avontuur op onze derde Delicious Drive met Hertz.

En hier is mijn geplande route:


Stop one: Valencia - Hertz Valencia Airport

Stop two: Benicassim - Carmelitano

Stop three: Voramar Beach - Villa Route

Stop four: Desierto de las Palmas - Desierto de las Palmas restaurant

Stop five: Delta de l’Ebre - Delta de l'Ebre Natural Park

Stop six: Font de Sant Pere - Font de Sant Pere restaurant

Stop seven: Morella - Morella historic town

Stop eight: Vilafamés - Mayo Garcia Vineyard

Stop nine: Peñiscola - Peñiscola Old Town


Laatste artikelen